Onze visie

Bij BSO Het Eikenbos werken wij met hart en ziel aan het feit dat kinderen een fijne dag hebben. Wij geloven dat het werken met kinderen niet alleen bijdraagt aan het geluk van deze kinderen maar ook een positieve bijdrage geeft aan de toekomst. Met veel liefde en aandacht investeren wij in de ontwikkeling van de nieuwe generatie. Bij BSO Het Eikenbos vinden we het belangrijk om kinderen waarden zoals: respect voor mens en natuur, behulpzaamheid en acceptatie van iedereen mee te geven. Dit doen wij spelenderwijs gedurende de dag maar ook tijdens bijvoorbeeld gesprekken die wij met de kinderen voeren.

Het is ons doel dat kinderen zich thuis voelen bij ons op de BSO. Wij geloven dat de basis voor een kind altijd is dat hij zich vertrouwd en veilig moet voelen alvorens hij tot ontwikkelen kan komen. Als kinderen de deur van de BSO openmaken dan willen wij dat dit een gevoel van blijdschap en ontspanning oproept. Wij hechten er daarom grote waarde aan dat de ruimte een prettige sfeer heeft waarbinnen kinderen zelfstandig tot spelen kunnen komen. Wij zien de BSO als een verlengstuk van de thuissituatie en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen zich bij BSO het Eikenbos voelen dat zij helemaal zichzelf mogen zijn.

Onze BSO locatie is bewust op een andere plek gevestigd dan school zodat kinderen buiten de schoolse omgeving zijn en echt even kunnen ontspannen op een plek waar de nadruk ligt op vrije tijd en plezier! Onze pedagogisch medewerkers zijn een belangrijke factor in het bieden van goede begeleiding aan de kinderen. Zij zijn specialisten in het bedenken van leuke activiteiten of manieren om te ontspannen voor de kinderen na een drukke schooldag. Wij zorgen er bewust voor dat er verdeeld over de middag momenten van prikkels en momenten van minder prikkels zijn zodat ieder kind voldoende uitdaging en voldoende rust kan vinden. Ieder kind krijgt bij BSO het Eikenbos de ruimte om zich op zijn eigen manier en op eigen tempo te ontwikkelen.

Onze pedagogisch medewerkers hebben kennis over de ontwikkelingsfase van kinderen van 4 tot 12 jaar en kunnen hier passend op inspelen. Vanuit ons ideaalbeeld wordt er door de pedagogisch medewerkers goed gekeken naar wat ieder kind hierin nodig heeft en daar wordt op een passende manier op ingespeeld. Kinderen worden betrokken bij het bedenken van activiteiten en krijgen altijd de vrijheid en de mogelijkheid om te kiezen of zij mee willen doen of op welke manier zij iets willen doen. De band tussen de pedagogisch medewerker en het kind vinden wij ook erg belangrijk. Wij besteden grote zorg aan het werken met vaste pedagogisch medewerkers zodat zij de kinderen en hun behoeften goed kunnen leren kennen. Vanuit het vertrouwen, een goede sfeer en veel plezier geloven wij dat kinderen zich op een fijne manier kunnen ontwikkelen bij Sport BSO het Eikenbos.