Dagindeling

Dagindeling Voorschoolse opvang:

07:00 open

07:30 – 08:00 Ontbijten met brood met beleg keuze uit: pindakaas, kaas, worst, appelstroop e.d. de kinderen drinken melk of water. Na het ontbijt hebben de kinderen de optie tot vrij spelen binnen of buiten.

08:20 – 08:30 De kinderen worden naar school gebracht.

Dagindeling tijdens schoolweken:

14:30 – 15:00: De kinderen komen binnen en krijgen een cracker met verantwoord beleg zoals pindakaas, smeerkaar, worst, appelstroop enz. Tijdens het tafelmoment stellen de pedagogisch medewerkers vragen aan de kinderen over hoe hun dag was en wordt het middag programma van de BSO besproken.

15:00 – 16:00: Gedurende dit moment is er tijd voor een activiteit. De pedagogisch medewerkers bereiden voor iedere dag verschillende activiteiten voor waarbij sport, bewegen en buitenspelen aan bod komt.

16:00 – 17:00: Kinderen krijgen de gelegenheid om zelf te spelen. Onze BSO beschikt over verschillende hoeken zoals een poppenhoek, een bouwhoek en een knutselhoek waar kinderen op verschillende manieren zelf tot spel kunnen komen.

17:00 – 17:30: De kinderen krijgen op dit tijdstip een verantwoorde warme maaltijd aangeboden waarin verschillende groenten, vlees vis of vegetarische gerechten aangeboden kunnen worden.

17:30 – 19:00: De kinderen mogen vrij spelen of er wordt buiten gespeeld totdat zij worden opgehaald.

Het dagritme van de BSO tijdens schoolvakanties:

Het hele jaar door creëren wij een fijne, prettige en veilige opvang voor de kinderen zodat zij na school een ontspannen en gezellige tijd hebben. Tijdens de vakanties ziet de dag er anders uit en zorgen we voor een afwisselend programma zodat er sprake is van een heus vakantiegevoel. Twee weken voor de vakantie begint, krijgen de ouders een overzicht van de geplande activiteiten. Deze activiteiten zijn gericht op de periode van het jaar. In de zomervakantie gaan we vaak naar het park of de speeltuin om bijvoorbeeld te picknicken, te zwemmen, te voetballen en touwtje te springen. Er is veel ruimte voor de kinderen en zo zijn ze de hele dag buiten in een andere omgeving. Ook worden er verdere uitstapjes gepland, zoals een dagje naar een kinderboerderij of een museum.

07:00 – 09:00: De kinderen worden verwelkomt door de pedagogisch medewerkers en mogen zelf gaan spelen. Voor de kinderen die voor 08:00 worden gebracht zal er de mogelijkheid zijn om tot 08:00 te ontbijten met een belegde boterham en water.

09:30 – 10:00: De kinderen gaan aan tafel en eten fruit en drinken thee of water.

10:00 – 11:30: De kinderen krijgen een sport en speel activiteit aangeboden of mogen vrij spelen. Afhankelijk van het weer wordt de activiteit en het spelen buiten gedaan. Tijdens vakantie dagen kan er ook voor worden gekozen om een uitstapje met de kinderen te maken bijvoorbeeld naar een speeltuin.

12:00: De kinderen krijgen lunch in de vorm van boterhammen met beleg zoals: kaas, worst, appelstroop, pindakaas enz. Hierbij drinken de kinderen  melk en/of water.

12:00 – 14:15: De kinderen krijgen een activiteit aangeboden of mogen vrij spelen. Afhankelijk van het weer wordt de activiteit en het spelen buiten gedaan.

14:30 – 15:00: De kinderen gaan aan tafel en krijgen een cracker met verantwoord beleg zoals pindakaas, smeerkaas, worst, appelstroop enz.

15:00 – 17:00: Kinderen krijgen de gelegenheid om zelf te spelen. Ook is er keuze voor de kinderen om mee te doen aan een sport activiteit. Onze BSO beschikt over verschillende hoeken zoals een poppenhoek, een bouwhoek en een knutselhoek waar kinderen op verschillende manieren zelf tot spel kunnen komen.

17:00 – 17:30: De kinderen krijgen op dit tijdstip een verantwoorde warme maaltijd aangeboden waarin verschillende groenten, vlees vis of vegetarische gerechten aangeboden kunnen worden.

17:30 – 19:00: De kinderen mogen vrij spelen of er wordt buiten gespeeld totdat de kinderen worden opgehaald.